Internet Fanclub roteteufel.de

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Interview mit Borbély Balázs

Status
Für weitere Antworten geschlossen.

Frankenthaler

Active Member
Borbély Balázs kényszerpihenővel kezdi a tavaszi idényt a Kaiserslauternben

Az 1. FC egyik kedvence

Borbély kaiserslauterni névjegykártyája. Az utóbbi napokban kapós volt a Csallóközben.

Idei Achilles-ín műtétje után ősszel a kezdőcsapatba kerülésért küzdött a német második vonalban. A felemásra sikeredett futballévéről beszélgettünk.

A frankfurtiak elleni őszi idényzárón már a 66. percben kénytelen volt elhagyni a pályát...

Begyűjtöttem második sárgámat, ezért kellett jóval a játékidő letelte előtt öltözőbe vonulnom.

Milyen előzményei voltak a kiállításnak?

Ezen a mérkőzésen a rosszul bíráskodó játékvezető játszotta a főszerepet. Szinte még a sóhajért is lapot osztott. Az első sárgámat egy szabálytalanságért kaptam. A folytatásban játékostársamat, a norvég Karadast küldte idő előtt zuhanyozni a bíró. Ennél az esetnél tumultuózus jelenet alakult ki a pályán. Összeszólalkoztam a hazaiak egyik futballistájával, ekkor gyűjtöttem be a második sárga lapot. Természetesen a piros is megjelent a sípmester kezében. Esküszöm, nem lökdösődtem, senkit sem bántalmaztam. Szerencsénkre vesztes állásból (0:2 – a szerző megj.), emberhátrányban sikerült egyenlítenünk, legalább az egyik pontot megmentenünk.

Pályafutása hányadik piros lapját kapta?

A pályán ugyan testi épségemet sem kímélve a végkimerülésig harcolok a győzelemért, ennek ellenére nem tartozom a durváskodók közé. Ez volt a második kiállításom bajnoki mérkőzésen. Bosszant a dolog, hiszen a január 19-én kezdődő tavaszi idénynyitón eltiltás miatt nem állhatok majd csatasorba.

A Bundesliga II. mezőnyének első három helyezettje kerül a német élvonalba. A Kaiserslautern viszont csak a negyedik.

Csupán két ponttal előz meg bennünket a harmadik Duisburg. Hátrányunk ledolgozható. Szerintem a feljutásra öt csapat pályázik egyforma eséllyel: a Rostock, a Karlsruhe, a Kaiserslautern, a Duisburg és a TSV 1860 München. Nagy kár a hazai botlásokért. Adósak vagyunk a góllövéssel, tizenhét mérkőzésen csupán huszonötször voltunk eredményesek. Az őszi szezon nyitányát megelőzően edzőnk, Wolfgang Wolf harminc pont begyűjtését tervezte. Tervünket teljesítettük.

Hogy fogadták a szurkolók kedvenceik hullámzó teljesítményét?

A minden igényt kielégítő kaiserslauterni Fritz Walter Stadionban a leggyakrabban telt ház előtt játsszuk a találkozókat. A német drukkerek szimpatikus jellemvonása a mindenkori klubhűség, a kitartás. Mi azon vagyunk, hogy jövő nyártól ismét az elit mezőny párharcait izgulhassák végig.

A közönségkedvencek közé tartozik Borbély Balázs is?

Igen. Csak egy apró példa a sok közül, mely azt bizonyítja, hogy szívükbe zártak a helybeliek. Amikor egy asztalt kellett összeraknom, egyik szurkolónk dologidőben, munkáját félbehagyva sietett a segítségemre. A németekről sokan azt tartják, hogy ridegek, kimértek, én éppen ennek ellenkezőjét tapasztaltam.

Mivel tölti az édes semmitevés időszakát. Készül-e szilveszteri buliba?

Szüleimnél töltöttem a karácsonyi ünnepeket. Találkozom még az Artmedia vezetőivel, egykori játékostársakkal. Szilveszterkor csak egy koccintásra lesz lehetőségem, családi körben. Másnap koradélelőtt ugyanis Hajnal Tamással, kaiserslauterni játékostársammal és legjobb barátommal utazunk vissza Németországba. Január másodikán kezdjük el a felkészülést a pontvadászat folytatására. Ennek részét képezi egy tíznapos spanyolországi edzőtáborozás is.

Próbajátékon Olaszországban

Csak a beavatottak tudják, hogy Borbély Balázsnak már ifistaként profiszerződést kínált az olasz II. vonalban játszó Salenita klubelnöke. A DAC egyik utánpótlás-korosztályú csapata ugyanis akkoriban minden évben ottani tornán vett részt, s a vendéglátók tisztségviselői csakhamar felismerték, hogy Csallóközben temérdek tehetség bontogatja szárnyait. A játékosmustrára Dunaszerdahelyre utaztak. „A lefújás után tüstént próbajátékra invitáltak. Felhívtam szüleimet, akik hozzájárultak kiutazásomhoz. Mercedesbe tessékeltek, Salenitában eszméltem. Három napot töltöttem az Appennini-félszigeten. Kérőim elégedettek voltak a látottakkal, szerződést ajánlottak. Én szívesen átigazoltam volna, a DAC-vezérkarral viszont nem tudtak megállapodni” – elevenítette fel a nagy kalandot az 1. FCK légiósa. (ái)

ÁGH ISTVÁN

[2006. 12. 28.]

http://www.ujszo.sk/clanok.asp?vyd=20061228&cl=176572http://www.ujszo.sk/clanok.asp?vyd=20061228&cl=176572

Ja...und da hab ich jetzt auch absolut alles verstanden...
default_icon_rolleyes.gif

@ chrissyy

1. Bitte den Ändern-Button benutzen

2. Wenn es jemand übersetzen kann, dann wird er das schon machen. Es wird bestimmt nicht schneller übersetzt, wenn du danach fragst!

1. ja das mitm ändern-button is mir dann auch eingefallen...sorry!

2. agree

Nervig ist es schon. Man klickt auf nen Thread weil man hofft ein Interview lesen zu können und hat dann das hier...

ich mach mal hier zu, denn so kommen wir nicht weiter.

wenns jemand übersetzt hat, bitte bei einem der MODs wegen öffnung melden.

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben