"Vino, dar gratis!"
Florentin Petre s-ar putea întoarce în
Ştefan cel Mare dacă ŢSKA Sofia va fi retrogradată în liga a treia bulgară, iar el îşi va rezilia contractul.
Neregulile financiare de la ŢSKA Sofia ar putea-o întări pe Dinamo! Florentin Petre, care şi-a petrecut 18 sezoane în tricoul alb-roşu, s-ar putea întoarce în Ştefan cel Mare în cazul în care sofioţii vor fi retrogradaţi în liga a treia după ce au fost excluşi de UEFA din Champions League.
Dinamoviştii şi-l doresc din nou pe mijlocaşul de 32 de ani, iar acesta poate ajunge sub comanda lui Mircea Rednic după Euro, cînd “Peter” va purta o discuţie cu conducerea lui ŢSKA pentru a-şi rezilia contractul pe cale amiabilă. Puriul cere insistent aducerea lui Florentin, pe care l-a vrut în echipă şi vara trecută, dar şi în urmă cu două sezoane, la primul său mandat în alb şi roşu. Acţionarii “cîinilor” vor accepta solicitarea antrenorului numai dacă fotbalistul va reuşi să redevină liber de contract şi, astfel, să se întoarcă gratis în Ştefan cel Mare.
ŢSKA a cîştigat campionatul în Bulgaria, însă Federaţia nu i-a acordat licenţă pentru sezonul următor din cauza faptului că trupa lui Petre nu şi-a mai achitat taxele către stat de aproape 3 ani!
Românul a declarat deja că nu ia în calcul rămînerea la echipa sofiotă: “Nu pot continua într-o ligă inferioară. Plec dacă vom fi retrogradaţi! N-am pierdut nici un meci tot sezonul, ne-am calificat în Champions League, dar acum realizez că munca noastră nu a contat”.
“Dinamo e una dintre opţiuni, dar nu vorbim acum despre aşa ceva. Mă gîndesc doar la meciurile de la Euro”
Florentin Petre mijlocaş
250 de mii de dolari este salariul anual al lui Florentin Petre la ŢSKA Sofia.
11 goluri a marcat Petre pentru ŢSKA în cele 24 de meciuri jucate în ultima ediţie a campionatului din Bulgaria.
Concurenţă cu CFR
Dinamo are un adversar de top în încercarea de a-l transfera pe Florentin Petre. Este vorba despre Ioan Andone, fostul antrenor al “cîinilor”, care îl vrea acum pe mijlocaş la CFR. Tehnicianul campioanei l-a cerut pe acesta şi anul trecut, înainte de a-l aduce la Cluj pe Trică, iar acum îi pregăteşte un contract pe doi ani, cu salariu cel puţin egal cu cel de la Sofia. Şi Levski e interesată de Florentin Petre.
Declaraţia zilei: Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo
“Dinamo înseamnă acasă pentru Florentin Petre. E un fotbalist adevărat şi a demonstrat mereu că are un suflet mare”
Rednic: “Nu-mi place atitudinea lui Galliquio!”
John Galliquio (28 de ani) nu va mai prinde lotul primei echipe în sezonul următor. “Am renunţat la el pentru că nu mi-a plăcut atitudinea lui, cum s-a pregătit. Chiar dacă a avut unele probleme, trebuia să fie profesionist, să se antreneze. Este unul dintre jucătorii care vor părăsi Dinamo în această vară. Mai sînt cîţiva, dar deocamdată nu pot spune mai multe nume”, a zis Rednic. Peruanul poate pleca gratis oriunde dacă va renunţa la salariul său pe doi ani, de 376.000 de euro.
Liber la plecări
Mijlocaşii Andrei Mărgăritescu şi Cătălin Munteanu pot pleca de la Dinamo în această vară în cazul în care îşi vor găsi angajamente avantajoase în străinătate. “China” este acontat de
Kaiserslautern (2. Bundesliga), care mai trebuie doar să vireze aproximativ 500.000 de dolari pentru a parafa afacerea, iar Cătălin Munteanu este dorit în Spania. Gabriel Boştină s-ar putea despărţi şi el de roş-albi, fiind dorit de Zenga la Catania.
ALTE ŞTIRI DINAMO
Mircea Rednic este sceptic în privinţa aducerii lui Marius Niculae la Dinamo: “Îmi place de Marius, e un jucător pe care mi l-aş dori, dar nu ştiu dacă va veni pentru că a făcut un sezon foarte bun în Scoţia şi am înţeles că Inverness nu mai are probleme cu banii”.
Vasile Turcu spune că nu va pleca de la Dinamo: “M-au sunat foarte mulţi oameni care mi-au propus să devin acţionar la Buzău, dar eu sînt dinamovist sută la sută şi nu plec de aici. Îmi doresc să iau titlul în
Ştefan cel Mare şi să jucăm în Champions League!”
Transferul macedoneanului Blagoja Todorovski la Gloria Bistriţa a intrat în impas, după ce ardelenii i-au oferit un salariu de numai 40.000 de dolari pe sezon. Fundaşul dreapta de 23 de ani nu mai intră în vederile “cîinilor” şi poate pleca la orice echipă ce oferă 200.000 de dolari.
de ( Dan ) ( 07.06.2008 01:28 )
http://www.dinamomania.ro/articol.php?aid=12414http://www.dinamomania.ro/articol.php?aid=12414